Съдът не уважи искането на Софийска районна прокуратура и пусна без мярка за неотклонение служителя на ГДБОП, обвинен за шофиране след употреба на амфетамини. Според магистратите от приложените доказателства липсват такива, от които да се установи съпричастност към престъплението, за което е обвинен.

Пред съда Борислав Митев заяви, че дори не знае как изглежда амфетамин, съобщи БНТ.

По думите му вечерта, когато е задържан, неговата кръщелница била приета в болница по спешност. Той потеглил от дома си в Гара Елин Пелин до лечебното заведение. На връщане бил спрян от полицейски патрул и поради факта, че носи служебно оръжие, се легитимирал.

Тогава към него последвали думи, който служителят на ГДБОП определи като непристойни. В крайна сметка му бил предоставен дръг тест.

"В следващия момент ми казаха "Виж се, бе, взимал си амфетамин", разказа полицаят.

"За мен това беше нереално, защото дори не знам как изглежда", заяви обвиняемият.

Той посочи още, че в крайна сметка е бил задържан и впоследствие е съдействал за кръвна проба. Все още се очаква да станат ясни резултатите от кръвните проби.

Полицаят от ГДБОП беше спрян за проверка около 23:00 часа на 7 октомври на автомагистрала "Тракия", на отбивката на село Лозен, шофирайки лек автомобил след употреба на амфетамин, установен с "Дръг тест 5000". Той остана в ареста за 72 часа до решението на съда.

Задържаният първоначално се опитал да заблуди проверяващите го негови колеги на пътя, представяйки се за служител на Дирекция "Вътрешна сигурност", съобщи на брифинг вчера Георги Иванов от Софийската районна прокуратура. Посочил, че е полицейски служител от МВР, но е отказал да конкретизира от коя дирекция е. Опитал се е да въведе полицейските служители в заблуждение, че служител на друга дирекция - "Вътрешна сигурност", уточни прокурор Иванов.

Последва и втори случай с хванат полицай в столицата да шофира и катастрофира след употреба на амфетамини. Служителят на 8-о РПУ днес се сдоби и с обвинение от прокуратурата. Той също е задържан за 72 часа.