Съдът отложи делото на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Причината е отсъствието на защитата на Петко Дюлгеров - адвокат Мариана Тодорова. Тя е изпратила молба с искане да бъде отложено делото, защото е болна от коронавирус.

Съдът прие причината за основателна и отложи делото за 29 октомври.

Пред журналисти Петрова и Иванчева отново заявиха, че са невинни. Те са доволни от новата дата и също намират причината за отлагането за основателна.

„Само се притеснявам да не родя в залата”, каза бившата кметица на столичния район "Младост", която е бременна в осмия месец.

Снимка: БТА

От 3 месеца тя е на свобода срещу гаранция от 10 000 лева, като преди това беше под домашен арест. Преди две седмици върховните съдии освободиха и Биляна Петрова срещу 8000 лева гаранция заради прекомерно дългото задържане под домашен арест и невъзможността да се грижи за болната си майка.

Миналата година Апелативният специализиран наказателен съд осъди Иванчева на 8 години затвор за това, че поискала 250 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъдат придвижени преписките му в общината, а на 17 април 2018 г. е приела първата част от парите - белязаните 70 000 евро, които бяха открити в колата ѝ, когато беше задържана. Биляна Петрова и Петко Дюлгеров също бяха признати за виновни, като Петрова беше осъдена на 7 години затвор, а Дюлгеров - на 6 години. Преди това съдия Иво Хинов от спецсъда осъди Иванчева на 20 години затвор.