Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата и остави за постоянно в ареста 32-годишния румънец Адриан К., който в събота прегази и уби малката Радослава на паркинг в Морската градина. 

Чужденецът бе привлечен като обвиняем за това, че на 29 юни около 17 часа по непредпазливост е причинил смъртта на момиченцето. Съдът сподели аргументите на прокуратурата, че съществува реална опасност Адриан К. да се укрие, тъй като той няма постоянен адрес в България.

В съдебната зала при определяне на мярката за неотклонение румънецът изрази съжаление за трагичния инцидент.

Снимка: Bulphoto

Във фаталния следобяд Адриан К. влязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В колата са били съпругата му и нейните родители. В същото време 4,5-годишната Радослава и родителите й вървяли към своя автомобил, който също бил паркиран на паркинга. Как детенцето, което е родено през декември 2014 г., след като родителите й 10 години се борили да имат своя рожба, е попаднало под гумите на колата на румънеца, е в процес на установяване чрез всички надлежни процесуални способи и средства.

Очевидци обаче разказаха, че Адриан К. е объркал предавките и вместо назад е тръгнал напред, прегазвайки момиченцето. 

Веднага след инцидента, 32-годишният румънец е тестван с дрегер, който не показал наличие на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще установява дали е употребил упойващи вещества. Съпругата и родителите й ще бъдат разпитани. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.