40-годишният бивш полицай, който беше задържан за банковия обир в Дупница, остава за постоянно в ареста, това реши днес съдът, след като за това настоя окръжната прокуратура.

Според държавното обвинение "грабежът е извършен брутално".

Обвиняемият Крум Йорданов заяви в съдебната зала, че е действал импулсивно и не помни нищо от своите действия, дори е забравил къде е хвърлил оръжието. Действията му били провокирани от затрудненото положение, в което бил - с жена му имали много кредити, които трудно обслужвали.

Йорданов добави, че 19 години е бил полицай и помоли да бъде оставен под домашен арест, за да се грижи за детето си, докато съпругата му е на работа.

Снимка: БТА

Адвокатът му също изтъкна, че младият мъже е направил самопризнания и има деца, затова настоя да не бъде оставян в ареста.

"Докъде докарахме хората, отговорни хора да вършат безумия и глупости", коментира пред журналисти Сашо Янев.

Експолицаят, който е работил в София, беше задържан за по-малко от 2 часа, след като посред бял ден нахлу въоръжен в неохраняем банков клон, стреля няколко пъти и удари служителка, която го заключила. 

"Травмата е изключително голяма, основно психическата, много е изплашена, не желае да говори за това. Има и някои физически наранявания, които се надяваме скоро да отшумят", разказа пред bTV дъщерята на потърпевшата, която заварила майка си със скъсана риза след нападението.

Йорданов, който беше заснет от гражданин как бяга от банката, вече призна къде е скрил откраднатите пари - 54 000 лева, и ги показа на бившите си колеги.

Днес от ГЕРБ подчертаха, че баща му - общинският съветник Йордан Йорданов, е подал оставка от постовете, които заема. След обира той коментира пред медии, че ако е знаел какво замисля синът у, е щял да го предотврати.