Бившият полицай Крум Йорданов, който бе задържан за обира на банка в Дупница, е син на общинския съветник в Дупница Йордан Йорданов, който вече три мандата е в местния парламент.

Крум е направил пълни самопризнания в полицията. Той е посочил къде е скрил открадната сума, която по последна информация е около 50 000 лева, съобщава Struma.bg.

Парите, които отмъкнал, са били скрити в лоното на река Отовица, която минава през квартала, в който той живее.

Дръзкият обирджия бе заключен от две служителки, но успя да се измъкне, като преди това стреля с пистолет в стъклената врата. Два часа след обира извършителят бе задържан, след като изходите на града бяха блокирани.

"Успял е да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката. Тя обаче го е заключила в касата и той след това използвал оръжие, за да напусне помещението", обясни Анета Стоева от Районната прокуратура, цитирана от Струма.ком.

Мъжът е избягал от банката, минавайки покрай детска площадка и се отправил към градската градина.

"Подгонили са го някакви момчета. След това са дошли и полицаи", каза Росен Димитров, мениджър на охранителната фирма.

Мъжът бе задържан 2 часа след обира в поляна край един от кварталите в Дупница. А от полицията подчертаха смелостта на служителката, заключила мъжа при касата.

"Изключително смела постъпка. Поздравявам я, справила се е добре със ситуацията", каза Михаил Джаджаров от РПУ - Дупница.

"Аз, ако съм знаел предварително, щях да го предотвратя. Моля ви, не спекулирайте с нещастието на хората", каза пред "24 часа" Йордан Йорданов - баща на заловения грабител.

Крум Йорданов до преди година е бил служител в полицията в София, но напуснал. Живее в Дупница с жена си и двете им деца.

"Изключително скромен, кротък и затворен човек. На никого лоша дума не е казал. Не може да повярваме, че е направил това. Явно нещо му е станало на човека изведнъж", коментираха съседи в квартала.

Днес се очаква да се иска постоянна мярка за задържането му.