Родителите на издъхналата след жесток побой Десислава Стоянова в Созопол това лято не пожелаха да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Подсъдим по делото е синът им Борислав Стоянов, обвинен в убийството на родната си сестра, съобщи "24 часа".

55-годишният мъж, по-известен като Хлебаря, отрича той да е извършил деянието.

"Не съм я убил аз", твърди Борислав, въпреки че първоначално признава пред разследващите полицаи. По-късно обаче заявява, че е направил самопризнания под натиск и е невинен.

В Окръжния съд днес неговата защита поиска записи от охранителни камери на Созопол да бъдат предоставени на съда, за да се види движението на Борислав на 17 юни, т.г. Именно тогава 49-годишната Десислава е жестоко пребита и издъхва два дни по-късно в бургаската болница. Според аутопсията тя е с разкъсани черен дроб и жлъчка.

Прокуратурата повдигна обвинение на брат й за причиняване на смърт по непредпазливост. Според разследващи във фаталния ден двамата се скарали и Борислав я ударил с юмруци и ритници в областта на корема. Жената страдала от тежка цироза на черния дроб, но въпреки това продължавала редовно да пие, за което брат й редовно й се карал. След като я ударил няколко пъти в корема, знаейки за сериозното й заболяване, Борислав не казал на лекарите, които по-късно дошли да окажат спешна помощ на жената и да я транспортират в болница.

Делото беше отложено за 10 и 11 декември. Магистрати приеха да бъде назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, която да установи точната причина за смъртта на жертвата, както и да бъде доведена ключова свидетелка по делото. Тя е съседка на Десислава и Борислав, които живеели на съседни етажи в къща в Созопол.