Във връзка с разпространен клип от сайта "Гласът на Стара Загора" и в социалните мрежи, на който се вижда как лице запалва българското знаме и уринира върху него, Специализираната прокуратура се самосезира още в деня на публикуването 2 юни 2018 г. с оглед извършено престъпление срещу Републиката, съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът невъзмутимо уринира върху националния символ

Снимка: "Гласът на Стара Загора"

Образувано е досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия, е било извършено на 29 май 2018 г. и публикувано в сайта "Гласът на Стара Загора" на 2 юни.

Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия.

След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура, се казва още съобщението.

Михаил Михайлов е собственик на сайта

Снимка: "Гласът на Стара Загора"

Става дума за Михаил Михайлов който във видеото е представен като редактор на сайта. В записа той заявява дословно:

"Днес, 02.06.2018 г., отидох пред Съдебна палата - София. Това е бърлогата на двете най-големите престъпни групи в България - Съда и Прокуратурата. Там запалих националния флаг на България, а после и се измочах отгоре му. Не очаквам жеста ми да трогне престъпници като Сотир Цацаров или Лозан Панов, както и мафиотските структури, които управляват - Съда и Прокуратурата. Надявам се чужди войски, без значение дали руски или османски, да дойдат и да изринат тази паплач!"