Прокуратурата пусна под парична гаранция 73-годишния мъж, който вчера блъсна 6-годишно дете на тротоар в Сандански. Определена му е гаранция от 1200 лева, предаде bTV.

Държавното обвинение е решило да не иска най-тежката мярка за задържане под стража, предвид лошото му здравословно състояние. Размерът на гаранцията пък е съобразен с доходите на мъжа, който е пенсионер.

Той е обвинен в причиняване на тежка телесна повреда. Изясняват се причините, заради които мъжът е ударил детето и два автомобила на тротоара на улицата.

Още вчера обаче се разбра, че той е влязъл в стръмната павирана улица, на която стана катастрофата, въпреки че е била затворена от Вик заради ремонт. Ядосан, че не го пуснат да мине, той с мръзна газ си проправил път между багер и паркирани коли и тогава прегазил малкия Мартин, който заедно с други деца играел съвсем наблизо. В това време майка му пазарувала в близък магазин с другото си дете, което е само на 8 месеца.

След като вчера в болницата в Сандански беше изваден далакът на тежко пострадалото дете, снощи то беше транспортирано със специализирана линейка в "Пирогов". То е настанено в реанимацията и с опасност за живота и столичните лекари не се наемат да правят прогнози. Момченцето е с черепно-мозъчна травма, счупено бедро и счупен глезен.