Прокурори и полицаи влязоха в ресторант "Грозд" в центъра на столицата. Според източници на Dir.bg акцията е част от разследването срещу групата на Васил Божков. 

Заведението е сред емблематичните в София и е известно с това, че именно Божков е един от високопоставените гости.  В него се извършва обиск.

Ресторантът е собственост на Александър Тумпаров, който е обвиняем заедно с Васил Божков. Той е на свобода срещу рекордната парична гаранция от 1.5 млн. лева. Бизнесменът има двуседмичен срок да я плати, а може и да обжалва.

вижте снимки

В момента Тумпаров се намира в болница заради проблеми със здравето.

Според прокуратурата Васил Божков и групата му са ощетили държавата с 559 милиона лева.

Припомняме, че срещу Васил Божков прокуратурата повдигна 7 обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. 

Васил Божков бе задържан в ОАЕ и българските власти подготвят искане за неговата екстрадиция. Заедно с него в ОАЕ бе задържан и мажоритарният собственик на ПФК Левски Георги Попов, който държи близо 85% от акциите на клуба.

Снимка: Павлин Даскалов, Dir.bg

На летището във Виена пък бе арестуван Борис Бекяров, също близък на Божков, за когото също има европейска заповед за арест.

Снимка: Павлин Даскалов, Dir.bg

Специализираният наказателен съд вчера отказа да остави под стража, но освободи под домашен арест новите двама обвиняеми като съучастници на бизнесмена Васил Божков. Това са Пламен Георгиев и Тодор Марков - първият бивш член на Комисията по хазарта, който сега работи в счетоводна фирма, а другият - настоящ шеф на отдел "Контролна дейност" в комисията.