"Разследването продължава ви уверявам, че ще се достигне и до други лица, които са злоупотребявали с лекарства. На този етап не можем да кажем колко групата е присвоявала, но от фактурите, иззети от търговеца, считаме, че сумите са доста високи", коментира пред bTV прокурор Лидия Манолова по повод задържаните четирима за източване на Здравната каса чрез търговия на черно с лекарства за онкоболни. Наблюдаващият прокурор обяви, че разследването ще продължи и в други болници.

Спецсъдът постанови, че трима от организираната престъпна група ще бъдат под домашен арест. Задържаните са от две болници - в София и в Благоевград, в които специализираната прокуратура и ГДБОП влязоха за проверка по сигнали.

В ареста остава соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, както и още трима мъже. Лекарите Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова са под домашен арест, заради влошено здраве.

Според разследващите ръководителят на групата Пейков купувал от различни медици лекарствата и ги препродавал. Задържаните двама лекари - майка и дъщеря - Небесна и Зора Балджийски, изписвали лекарства и ги предоставяли за продажба чрез съпруга на едната.

Още снощи защитата отговори, че няма ясно обвинение, нито достатъчно доказателства.

Решението на съда подлежи на обжалване.