Върховната касационна прокуратура се самосезира след твърденията за закононарушения от длъжностни лица по повод придобиването на дружествени дялове на Международния панаир в Пловдив от "Пълдин туринвест", съобщиха от държавното обвинение. 

Прокурор от върховната прокуратура ще извърши проверка, като за резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана, отбелязват от държавното обвинение.

Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив от 4 април, с което магистратите решиха, че вписването на акциите на Община Варна от "Международен панаир - Пловдив" в капитала на "Пълдин Туринвест" АД е законосъобразно.

От "Продължаваме промяната-Демократична България" обявиха преди два дни, че ще сезират прокуратурата за безстопанственост на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Освен това ще поискат от министъра на културата да ускори процедурата по даване на статут на Международния панаир на недвижима културна ценност от национално значение.

С вписването на дела на Община Варна в капитала, Гергов придобива контрол над активите на Пловдивския панаир, което според Даниел Лорер от ПП-ДБ е "скрита приватизация със съдействието на управлението на ГЕРБ в общините Пловдив и Варна, в ущърб на всички българи".