Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност непълнолетните момчета от престрелката в София . Към наказателна отговорност са привлечени двете момчета - на 15 и на 17 години, които бяха задържани при акция на полицията преди няколко дни.Първоначално младежите бяха трима, но при опит да избяга от полицията, един бе прострелян и почина.

Третото обвинение е за грабеж, при който е използвана сила. Според данните, на 18 септември, около 4:10 ч., на спирка на градския транспорт до търговски център, Г.Б. и Т.З. отнели сумата от 55 лв. от мъж, като използвали за това сила. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг, Т.З. почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му, Г.Б. му казал: "Това е обир, вади всичко по джобовете!", след което Т.З. бръкнал в левия джоб на панталоните на мъжа, откъдето извадил портфейла му и взел от него 55 лева.

Спрямо Г.Б. и Т.З. по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по обвинение за грабеж, извършен два часа преди този.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17 септември.