Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, приятеля й Румен Рончев и нейния братовчед Антон Лесов. 

Според прокуратурата, Мегз умишлено е склонила Рончев и Лесов противозаконно да присвоят чужда движима вещ - джип "Мерцедес G350", като обсебването е в големи размери. 

Миглена Каканашева е обвиняема за подбудителство към обсебване в големи размери, съобщи пред Dir.bg говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Тя е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Лесов и Рончев са обвинени като извършители, като 33-годишният братовчед на дизайнерката също е пуснат от ареста срещу подписка. Превозвачът Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма "Розова долина", обаче остава в ареста за 72 часа. 

До обвиненията се стигнало, след като в края на септември м.г. Миглена Каканашева обяви за откраднат джипа си "Мерцедес G350". Автомобилът е лизингов и е собственост на "Софавто", а стойността му е 98 560 лева. В жалбата, заведена в Първо РПУ в Пловдив, братовчедът на дизайнерката Антон Лесов написал, че паркирал джипа пред заведение в кв. "Кючук Париж", а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал.

По време на разследването обаче криминалистите се натъкнали на противоречиви факти и в крайна сметка се оказало, че джипът не е откраднат. 

На Антон Лесов е повдигнато и обвинение за това, че на 28 септември 2018 г. в Пловдив, умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официален документ, съставен съгласно установения ред.

До момента е установено, че обвиняемата Миглена Каканашева имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за джипа. Поради тази причина тя и Румен Рончев решили противозаконно да го присвоят, без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат.

Според събраните доказателства, дизайнерката убедила братовчед си и приятеля си да осъществят предварително замисления план за обсебването на автомобила и обявяването му за откраднат. След проведено разследване, джипът „Мерцедес G 350“ е открит от полицейски служители в двор на имот на роднина на 33-годишния Антон Лесов в района на град Раковски. Колата е върната на лизинговото дружество, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

От прокуратурата съобщиха, че ще внесат искане в съда за постоянен арест спрямо Румен Рончев. Срещу него са събрани доказателства и за извършено друго престъпление, за което също му е повдигнато обвинение. То е за това, че на 31 декември 2017 г., отнел чужди движими вещи – два броя спойлери, на стойност 1 800 лева, от влекач, марка „Мерцедес“.