Специализираната прокуратура повдигна ново обвинение на 29-годишния син на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков. То е за данъчни престъпления за близо половин милион лева, съобщиха от държавното обвинение. 

Първоначалното обвинение на Стайков бе за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления. За лидер на групата обвиняем е баща му. 

Държавното обвинение внесе в Специализирания наказателен съд и искане за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 29-годишния Стайков.

Предстои съдът да насрочи час за заседанието по мярката за неотклонение.

По неофициална информация на "24 часа" синът на собственика "Винпром Карнобат" заплашил следователката по делото, докато му връчвала постановление, с което прокуратурата отстранява от разследването неговия адвокат Любомир Таков.

"Ще разклатя държавата... ще я обърна с краката нагоре, ако делото ми не бъде прекратено", заяви Стайко.

Свидетели на репликите му към следовател Ралица Дашева станали 4-ма души - двама служители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", които пазят арестанта, друг пациент и служител на болницата.