По 20 години затвор за всеки от тримата обвиняеми по делото "Иванчева", поиска прокуратурата. Близо 4 часа продължиха днес пледоариите на тримата прокурори, които поискаха също и конфискация на цялото имущество на обвиняемите, глоба в максималния размер и забрана да заемат обществена или държавна длъжност.

Отстраненият кмет на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров са обвинени за това, че поискали 500 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат преписката му за строеж в квартала. 

Безскрупулни хора без морал. Така държавните обвинители описаха Иванчева и Петрова. И поясниха, че според тях отстранената кметица на "Младост" и заместничката й демонстрират чувство на безнаказаност.

"Корупцията се шири у нас. Иванчева и Петрова са олицетворение на това", казаха още от държавното обвинение. Смекчаващо вината им обстоятелство било само, че с с чисто съдебно минало и имат проблем със здравето.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова дойдоха в добро настроение в съда и заявиха, че очакват от прокуратурата да поиска максимално наказание за тях, но че са невинни.

"Те ще искат 30 години вероятно, но няма как да стане, защото доказателства няма", заяви Иванчева, цитирана от Нова телевизия.

"На лъжата краката са къси и рано или късно, когато знаеш, че фактите са на твоя страна , те ще излязат наяве", заяви Биляна Петрова.

"Ние дефакто ще заведем дело срещу Гешев основно за подвеждане и неправилна информация по медиите, което е уронване и набеждаване в наш ущърб, клевета, ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред вас медиите", коментира още Иванчева.

Присъдите по делото се очакват през следващата седмица.