Скандалната бивша миска Анита Мейзер, която беше осъдена за смъртта на съпруга си, влиза в затвора, за да излежи окончателната си присъда. По време на делото тя прекара месеци зад решетките, но през август миналата година беше пусната под домашен арест.

В Окръжна прокуратура Варна е получено разпореждане на прокурор от Върховна касационна прокуратура, въз основа на което Анита Желева, публично по-известна като Анита Мейзер, е задържана за обезпечаване изтърпяването на наложеното й наказание. С влязло в сила решение от 11.02.2019 г., във ВКС е приключило наказателното производство срещу нея, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Решението на ВКС не е публикувано предварително, за да не може да осъдената да разбере за него и да се укрие преди да бъде вкарана в затвора.

Мейзер е призната за виновна по двете обвинения - за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на 2 години.

По правилата на групирането на наказания е определено Мейзер да търпи лишаване от свобода за срок от 2 години при общ режим в затвора Сливен. От присъдата обаче трябва да се приспадне времето, през което тя беше в ареста, а то е година и десет месеца и затова Мейзер няма да остане повече от 2 месеца в затвора, допълва "Лекс".

Освен това на Мейзер е наложена глоба в размер на 4000 лв. Уважен е граждански иск в размер на 100 000 лв.

"Припомняме, че Желева бе обвинена и предадена на съд за това, че на 14.08.2016 година, в град Варна, е причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов и по същото време и място е предложила подкуп - сумата от 30 000 евро, на полицейски орган, за да не я задържи", се уточнява в съобщението.

Първоначално Мейзер беше осъдена на 3 години и 6 месеца за първото престъпление и на 4 години и 6 месеца за второто, но на по-късно присъдата беше намалена.

Културистът Николай Димов почина, след като се задуши от "свински опашки", поставени на врата от съпругата му. Разследването установи, че двамата искали да снимат клип, демонстриращ силата на Димов, но вместо това, той се задушил.

Снимка: Facebook

"Ники сам се самоуби пред мен по непредпазливост. Любимият ми мъж си отиде на любимата ми масажна маса. Моята вина беше, че бях в дома си като неговата любима асистентка", каза през сълзи Мейзер в последната си дума пред съда бизнесдамата.

Тя увери, че направила всичко възможно да помогне на съпруга си, но не успяла. Призна единствено, че след смъртта му е направила "най-тъпите неща", тъй като се паникьосала. Мейзер обаче отрича да е предлагала подкуп на разследващ полицай.

"Как е спал полицаят година и половина и с каква съвест?! Дори за секунда не ми е минавало да му давам подкуп. Какъв ми е той и какво зависеше от него. Знам откъде ми дойде всичко, но не го коментирам", заяви още тя.

Мейзер каза още колко е обичала съпруга си, споделяйки, че дори е обмисляла самоубийство след смъртта му.

Снимка: Facebook

"Ники имаше странно чувство за хумор. Правехме нестандартни лудории навсякъде, където ходихме по света. Съжалявам, че го няма и не знам какво ще правя, когато изляза от затвора. Трябваше да се самоубия и да приключим като Ромео и Жулиета без никой да разбере какво се е случило. Бих умряла, за да го върна. Животът ми вече изгуби онази стойност. Сестра му дали би направила същото? Завиждаха ми заради Николай, защото бях публичната личност с най-хубавия мъж. Готова съм да отида при Ники, като умра достойно, а не като убийца. Трябва да си изрод, за да убиеш някого. Ще се самоубия, ако бъда наредена до тях", разказа бившата миска.

Тя се оплака на съда, че била най-демонизираната и дискриминираната жена в България, защото я наричали "циганка", "лесбийка" и "убийца". Въпреки това продължавала да усеща подкрепа и зад решетките, тъй като на свиждане ѝ идвали приятели и представители на посолството на САЩ, тъй като тя има и американски паспорт.