Бракът на убития Пейо Пеев със съпругата му Габриела е бил фиктивен. Двамата никога не са живели заедно. Преди две седмици той ми написа, че е бил упоен или дрогиран, разказа адвокатът на жертвата Миглена Балджиева пред  NOVA.

Пеев е посещавал два пъти кантората ѝ по повод дело, заведено срещу него, съпругата му Габриела и 4-месечното им дете. Претенцията била от страна на Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето.

"С мен Пейо не е коментирал конкретни заплахи, но казваше, че е притеснен и се чувства некомфортно в тази ситуация, както и че е ограничен. На 10 януари получих съобщение от него. То гласеше: "На 7 януари късничко - след 22 часа, се срещнах с Габриела по нейна инициатива. Беше ми малко странно, след като бях говорил с майка ѝ и не видях детето следобеда, но реших от любопитство да видя какво е измислила сега. За моя голяма изненада се държа съвсем нормално, дружелюбно и нито дума не каза за случката от следобеда".

Съобщението, изпратено до юриста, продължава така:

"Жалко, че бях толкова наивно невнимателен. Донесе две бурканчета с топъл шоколад, което прави и друг път. За съжаление нямам спомен дали съм изпил цялото количество, но в един момент усетих, че нещо ми се премрежва погледът и се замайвам. Доста трудно се прибрах по спомен, слава Богу - безаварийно. Баща ми ме видя и помисли, че съм пил. Сутринта те с майка ми ме събудиха за срещата и още не бях добре. След това тръгнахме към провинцията. Баща ми шофираше, а аз непрекъснато се унасях в сън. Почти целият понеделник мина така. Говорих с полицаи, че се съмнявам, че съм бил упоен или дрогиран. Те казаха, че това може да се хване поне 2 седмици или месец при тест. Днес бях и на лекар, утре сутрин ще си правя пълни изследвания - дали и какво имам в тялото. Абсолютно съм сигурен, че Габриела нарочно го е направила и сигурно е искало да стане нещо - да ме хванат и да ме изкарат наркоман, за да ме ограничи за детето. Това мисля, че е изключително сериозно положение, но полицаите казаха, че и да подам жалба, само ще я разходят. Но може би е добре да я дам. След тази среща не съм я чувал по телефона, само си пишем. Аз я отбягвам, а тя е много активна и доста пъти пита как съм. Натиска и пак да се виждаме - нещо да правим през уикенда с детето. Използва го в момента много за манипулация. Честно казано не знам как да се държа в момента, но желание за срещи нямам, а и не знам какво друго може да се опита да ми спретне. Сега не шофирам, за да няма допълнителни усложнения".

Според Миглена Балджиева Пейо категорично е бил жертва на психологическо насилие от страна на майката на детето му.

"Бил е в много сложна ситуация и за него е било много трудно да вземе решение дали да търси истината", коментира юристът.

Не съм проследила какво се случва с наказателното производство, но в момента. в който Габриела и майка са арестувани, децата са пратени при баба им и дядо им от бащина страна", заяви адвокатката.

Междувременно адвокатката на обвиняемата тъща Красимира Трифонова - Велика Андонова, разказа пред bTV, че имало е вмешателство в отношението между Габрила и Пейо от страна на неговите родителите. Те не одобрявали Габриела. По тази причина са се разделили в известен период от време.

Според нея е имало спор с родителите на Пейо, които са искали да вземат голямото момче. "Те са твърдели, че Габриела не е добра майка. Те са създавали конфликтните отношения между двамата", добави адвокатката.

33-годишната Габриела Славова-Пеева бе пусната под домашен арест, за да гледа децата си. По думите на адвоката до този момент обаче  все още не са при нея. Красимира Трифонова остава задържана за убийството на мъжа.

Обвинението срещу двете жени е за това, че на 18 януари 2024 г. около 21.20 ч. в София на ул. "Елемаг" в лек автомобил в съучастие като извършители умишлено са умъртвили 44-годишния Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната Красимира Трифонова е стискала шията му, докато 33-годишната Габриела го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт, смъртта на убития е настъпила вследствие на удушаване.