По постъпили нови доказателства Районна прокуратура-Стара Загора предяви допълнително обвинение спрямо Георги Георгиев за закани с убийство, отправени към 18-годишната Дебора. 

Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство след направен анализ на допълнително събрани доказателства - разпит на свидетели.

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Георги Георгиев лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Дебора М., и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Георги Георгиев се е заканил на Дебора по мобилно приложение на два пъти - на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Георгиев отправил заплахи към 18-годишната Дебора, лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Георгиев се е заканил с убийство на Дебора общо шест пъти.

Към настоящия момент Георгиев е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Дебора.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Георгиев е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.