38-годишният вече бивш полицай от Казанлък Красимир Карчев бе осъден на доживотен затвор от съда в Ираклио за убийството на кардиолога Христодулос Каландзакис през октомври 2017 г. на остров Крит, съобщи телевизия Скай. 

62-годишният лекар бе разстрелян на 7 октомври 2017 г. от Карчев с ловна пушка на връх рождения му ден. Тялото бе намерено до мерцедеса, с който Каландзакис е пътувал по дестинацията Сития - Йерапетра на остров Крит. Разследващите разкриха, че убийството е планирано от 38-годишната съпруга на Каландзакис - Дешка Говедарова, като целта е била да се присвои огромното движимо и недвижимо имущество на лекаря и да се предотврати искания от него ДНК-тест на 4-годишния им син, тъй като се съмнявал в бащинството си.

Дешка и Красимир се познавали още от Казанлък, но тя заминала да работи на остров Крит. Там била домашна помощница при д-р Каландзакис, а по-късно двамата се оженили. След сключването на брака с доста по-възрастния грък обаче Дешка възобновила връзката си с полицая.

След разстрела, гръцките криминалисти намериха мобилния телефон на българката, а в него и неизтритите съобщения до Карчев. Едното гласяло: "Може да се наложи да го отменим. Може да отиде и брат ми да вършат разни неща в кабинета му. Ще ти звънна да се махнеш, да тръгнеш. Ако е необходимо, не".

Непосредствено преди разстрела Дешка изпратила още едно съобщение до любовника си - "Сега тръгва. Сам е в колата"

Съдът в Ираклио я призна за виновна в подбудителство без смекчаващи вината обстоятелства. Присъдата също е доживотен затвор.

В показанията си българинът, който има над 10-годишен стаж в системата на МВР, пое върху себе си цялата вина за деянието, като заяви, че съпругата на жертвата не е участвала по никакъв начин. Тя самата отрече да има вина за убийството.

Гръцките магистрати обаче не им повярваха.