Окръжният съд в Бургас остави в ареста 35-годишния Живко Петров от айтовското село Караново, който е обвинен за извършване на блудствени действия с 9-годишната си дъщеря.

Мярката му за неотклонение бе разгледана на въззивна инстанция. Магистратите отхвърлиха молбата му да бъде освободен с по-лека мярка.

Според прокуратурата той е извършвал блудствени действия с малолетното дете от ноември 2017 до март 2018 година. За това престъпление той може да лежи в затвор от 2 до 8 години.

"Обоснованото предположение се извежда от показанията на свидетелите и от заключението на съдебномедицинската експертиза. Живко П. е извършил действия на възбуждане и удовлетворяване на полово желание с малолетната свидетелка Ж. Т. Не е отпаднала предвидената в закона опасност обвиняемият да извърши престъпление. Предвид изложените съображения Окръжен съд - Бургас счете, че няма промяна на обстоятелствата относно определената мярка за неотклонение на Живко П., поради това не са налице условията за изменението й.", отчете Бургаският окръжен съд и забрани на Живко да иска промяна на мярката за неотклонение в следващите два месеца.

Потресаващата история

Цялото село Караново е потресено от зловещата история, съобщава "Флагман". Дъщерята на Живко е едва на 9 години, а изродът я насилвал близо 4 месеца. През този период той многократно е блудствал с детето.

35-годишният мъж заплашвал момиченцето, че ако каже на някого, нещо лошо ще се случи и с нея, и с майка й - Мария към която детето е изключително привързано. Заради това малката стоически търпяла, докато не изплакала голямата тайна на баба си - след поредната гавра от собствения си баща.

Бабата веднага подава сигнал в полицията, с детето започват да работят психолози, а майката остава шокирана от новината и не може да повярва, че под носа й Живко се е гаврил с детето и го травмирал за цял живот.

Живко Петров е потресъл полицаите с твърдението, че е "имал връзка със собствената си дъщеря" и всичко ставало по "взаимно съгласие". След като е бил арестуван съпругата му установила, че е бременна в 3-ия месец, но пред познати е признала, че ако не може да направи аборт, ще остави детето в дом, защото не иска вече да има нищо общо с извратения педофил.

По неофициална информация 35-годишният мъж работил в хотел в Слънчев бряг като общ помощник сервитьор. Той е арестуван и засега ще остане зад решетките, защото подозренията на съда са, че може да въздейства на основния свидетел - момиченцето да промени показанията си.