Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и сочения за контрабандист Стефан Димитров, задържани по обвинение за ОПГ, съобщи БНТ.

Още снимки от днешното заседание ВИЖТЕ ТУК>>

В залата не се яви нито адвокатката на Банкова - Аделина Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като нейн защитник, но е бил упълномощен само за първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение. 

От Аделина Натина отново е постъпила молба за отлагане заради болничен лист. В него е посочено, че се лекува от бронхит.

Съдът установи, че адвокат Натина е пречката да не започне мярката и следва да бъде изпратено писмо за определяне на резервен защитник, които да представлява Банкова и да се предотврати възможността за ново отлагане.

Снимка: БТА

Бизнесменът Стефан Димитров, който заедно с Банкова е подсъдим, се яви лично и с адвокатите си Ивайло Найденов и Марио Найденов.

Банкова и Димитров, както и защитата на хасковлията, поискаха отлагане на делото, допълва БТА.

Следващото гледане на мярката е насрочено за 18-и април от 10 часа.

На 4 април Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, каза тогава пред медиите адвокатът ѝ Аделина Натина. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.

Снимка: БТА