Районният съд в София отмени паричната гаранция на Симона Цанкова. Тя беше спътник на Кристиан Николов, който е задържан за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Заедно с тях в колата бе и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. 

Според съдия Николай Урумов, след като Цанкова е декларирала, че има отношения с Иванов, тя попада в кръга лица, които имат право да откажат да дават показания. Затова обвинението срещу нея, според съда, не е съставомерно.

Според съда по-важно значение има обстоятелството, че доколкото пред разследващите органи Цанкова не е заявила никакви обстоятелства, то дори да се приеме, че тя не се намира във фактическо съжителство с Кристиан, отново не е налице извършено престъпление.

Паричната гаранция на третия в колата - Георги Иванов, остава в сила, защото жалбата на адвокатите му не е подадена в срок.

Двамата бяха привлечени под наказателна отговорност на 22 април от Софийска районна прокуратура с повдигнато обвинение "за затавяне на истината".

Наложена им бе мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв. 

На 20 април привечер близо до столичния мол "Парадайз" колата, управлявана от 22-годишния Кристиан Николов, се блъсна в колата на известния журналист Милен Цветков и той загина малко след удара. В организма на шофьора бяха открити следи от 4 вида дрога.