Двама от задържаните по време на сблъсъците на жълтите павета на 2 септември бе освободен от Софийски районен съд без мярка за неотклонение. Според съда обвинението е несъставомерно. Още едно лице беше освободено с мярка "парична гаранция" от 300 лв. друг е с парична гаранция от 100 лева, а Пламен Стоянов - Дамбовеца е с мярка "подписка". 

Мерките на останалите 11 продължават да се гледат. Заседават 5 съдебни състава. Сутринта всички входове на съда бяха затворени и за гражданите, и за адвокатите. Мерките започнаха около 11 часа.

А пред Софийския районен съд има протест в тяхна защита.

За седем от общо задържаните 30 са поискани мерки за неотклонение "задържане под стража". Сред тях са и Росен Миленов от "Възраждане" и бившия футболист на ЦСКА Александър Бранеков.

"Един от полицаите е казал: "Дръпни се назад!". Но тълпата отзад подпира. Става едно сдърпване и те го заграждат", обясни адвокат Людмил Рангелов, защитник на Пламен Сноянов-Дамбовеца.

Семействата и приятелите на задържаните казаха, че обвинените за хулиганство са били от мирните граждани и не са употребявали сила. Според обвиненията им те са употребявали сила спрямо полицията.

Снощи беше 58-ата вечер на антиправителствен протест, която премина без ескалация на напрежението.