Съпругата и дъщерята на бившия член на Европейския парламент в центъра на корупционния скандал, разтърсил ЕС, бяха освободени от домашен арест, след като белгийски прокурори отмениха издадената от тях заповед за арест, предаде Асошиейтед прес, като се позова на адвокат на задържаните.

Съпругата на Антонио Панцери - Мария Долорес Колеони, и дъщеря му Силвия Панцери, бяха под домашен арест досега. Властите идентифицираха Панцери като главен заподозрян по случая за търговия с влияние, свързана с Катар и Мароко. Панцери се съгласи да стане информатор на следствието в замяна на по-лека присъда и обеща да разкрие имена и детайли за финансови уговорки с други страни, припомня БТА.

Съд в италианския град Бреша постанови, че намиращите се под домашен арест съпруга и дъщеря на Панцери трябва да бъдат предадени на белгийските власти за разпит. Но още преди това да се случи, белгийските власти отмениха заповедите им за арест. Сега Колеони и дъщеря й ще се явят по собствена воля в Белгия, за да отговорят на въпроси на съдия, каза техният адвокат Анджело Джовани Де Ризо. Дата за разпита на този етап не е фиксирана.

В дома на Панцери в провинция Бергамо бяха открити 17 000 евро, а полицията там конфискува компютри, мобилни телефони, часовници и документи. Така се стигна и до домашния арест на двете жени, които отричат да са виновни в престъпление.