Специализираната прокуратура протестира изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от постоянен в домашен арест, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Първата инстанция измени мярката заради здравословното състояние на Арабаджиева, въпреки че прие наличието на обосновано предположение тя да е извършила престъпленията, за които са й повдигнати обвинения, както и че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мотивите на прокуратурата са два - резултатите от медицинската експертиза сочели, че Арабаджиева може да пребивава в ареста, както и че прокурорът по делото е разпоредил обвиняемата да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец" (известна още като Правителсвтена), което тя обаче е отказала.

Както е известно, Маринела и Ветко Арабаджиеви са с обвинения за участие в организирана престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари.

В продължение на месеци властите ги издирваха, а през март тази година ги задържаха в имение в Испания, след което бяха екстрадирани в България.