Обвинение за причиняване на средна телесна повреда получи 14-годишният младеж, който вчера преби и вкара в реанимацията на "Пирогов" свой 13-годишен съученик. 

Софийска районна прокуратура го привлече към наказателна отговорност, обявиха оттам и уточниха: "На 19.03.2024 г. около 10,00 ч. в близост до училище в ж.к. "Сухата река" в гр. София, обвиняемият ударил с крак в областта на левия хълбок младо момче. Вследствие на удара му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в повърхностно разкъсване - фисура на капсулата на слезката".

По случая е образувано досъдебно производство, по който член се предвижда до 3 години "лишаване от свобода".

Наблюдаващият прокурор е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение "надзор на инспектор Детска педагогическа стая". 

13-годишното момче беше настанено в тежко състояние и с опасност за живота в "Пирогов" след побой, нанесен му от неговия съученик. Сигналът за инцидента е подаден от бащата на пострадалия. Той се прибрал у дома, оплакал се от болки в корема и родителите му са го откарали в спешната болница.

Малко след инцидента столичната полиция задържа 14-годишния извършител, съобщиха от СДВР. По първоначална информация вчера следобед, в междучасие, той е ритнал момчето в корема. Нападателят не е познат на органите на реда.

Пострадалият ученик е настанен в детска реанимация на най-голямата спешна болница.