13-годишен ученик е настанен в тежко състояние и с опасност за живота в "Пирогов" след побой, нанесен му от съученик. По непотвърдена информация нападението е извършено на улица "Тодорини кукли" в София, в близост до хипермакет.

Сигналът за инцидента е подаден от бащата на пострадалото дете, съобщи БНР. То се прибрало у дома, оплакало се от болки в корема и родителите са го транспортирали в болница. 

Столичната полиция е задържала 14-годишен ученик, съобщиха от СДВР за БТА. По първоначална информация вчера следобед, в междучасие, той е ритнал свой 13-годишен съученик в корема. Нападателят не е познат на органите на реда.

От "Пирогов" съобщават, че пострадалият ученик е настанен в детска реанимация.

По случая се води разследване.

Само преди два дни клип, на който е заснето унижение и гавра срещу дете със специални потребности предизвика възмущение в социалните мрежи. Посегателството се е случила на входа на елитна гимназия в Мъглиж. Жертвата е 14-годишен тийнейджър, а извършителите са негови съученици. Докато единият публично унижава момчето, като го съблича голо, негов приятел снима видео, което качва в интернет. А след като пускат гаврата в социалните мрежи, започват и залози какво още да бъде направено на момчето със събраните пари от тези залагания.