Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура за постоянно задържане под стража на двамата държавни служители на РЗОК Пловдив Иван Деспотов и Влади Манев и те остават в ареста! И двамата ще обжалват решението на пловдивския съд. 

Деспотов и Манев са обвинени в помагачество на документна измама и за получаване на подкуп. В колата на държаните служители са намерени близо 90 000 лева, съобщи "Трафик нюз".

Банкнотите били със същите серийни номера като на банкнотите, преведени от банката на аптеката фантом "Изгрев фарма". По делото има доказателства, че престъпната схема е действала от близо година и общата сума, преведена на "Изгрев фарма", надхвърля милион. 

По време на заседанието стана ясно и къде е бил предаден подкупът - това е станало в бирарията на кръстовището на бул. "Васил Априлов" и ул. "Данаил Николаев", която хората от квартала наричат "Въшката". Там могат да бъдат забелязани доста полицейски служители.

За повдигнатите обвинения Наказателният кодекс предвижда затвор от 10 до 20 години за документното престъпление и от 3 до 15 за взимане и даване на подкуп в особено големи размери.

Аптечният бос Николай Александров и бушонът Йотинов са направили самопризнания и след разпит пред съда са освободени под гаранция.