Делото за фиктивните погребения край Банкя не тръгна и от третия опит. Причина този път се оказа липсващ съдебен заседател. В същото време в съдебната зала бяха всички пострадали от действията на погребалния агент Георги Енев или техни близки.

На 27 юни Районният съд в София също не успя да даде ход на делото. Тогава причина за отлагане на делото бе фактът, че трима от близките на погребаните не са редовно призовани. Това се повтори и през октомври.

Обвинението срещу Енев е за това, че в периода от 8 януари 2020 г. до 13 май 2022 г. в София и Банкя е измамил 19 души, че ако му се дадат пари, ще организира кремация за техни починали близки. Причинената вреда на измамените е за общо 28 230 лева.

Разследването е установило, че част от починалите са заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура (близо до Банкя), а за друга част няма данни да са кремирани в крематориумите в България. По случая са разпитани свидетели и са направени десетки експертизи, както и следствен експеримент. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото.

Георги Енев беше задържан, след като през май 2022 г. в гробището на с. Клисура до Банкя бяха намерени останки на седем души, погребани извън гробове. За един от тях прокуратурата съобщи, че става дума за човек, чиито наследници са платили 1000 лева за кремация.

През октомври 2022 г. съдът остави под домашен арест подсъдимия.