Софийски градски съд съд остави за постоянно в ареста 23-годишния Захари Чернев, който преди седмица прегази с колата си полицай при опит да бъде проверен. Служителят на реда е в реанимация в много тежко състояние с 5 счупени ребра, счупен таз и счупен десен крак.

"Полицаите стреляха по мен много пъти, бях под стрес, уплаших се и избягах", оправда се пред магистратите наркодилърът, който беше задържан, след като се укрива два дни.

Съдия Доротея Кехайова обаче изтъкна, че няма никакво доказателство по автомобила му да е стреляно. На мястото същото не са открити следи от куршуми.

Инцидентът стана късно вечерта на столичния булевард "Александър Малинов", когато униформени спрели фолксвагена на Чернев, защото и колата, и шофьорът им се сторили съмнителни. Симулирайки, че спира, той рязко потеглил назад, изминал около 2 метра разстояние и блъснал паркирано "Рено".

След това рязко тръгнал към тревните площи край пътя. В това време двамата полицаи от патрула се намирали на около 2 метра от колата. Чернев се насочил към единия от тях, който стоял на тротоара, близо до тревата, но не спрял, както той очаквал. Последвал удар, след който униформеният паднал първо върху капака на колата, а след това и на земята.

По-късно младежът, който е от квартал "Дружба", изоставил автомобила на паркинг в Студентски град и два дни се укривал във вилата на свой приятел.

В съдебната зала стана ясно, че той е успял да се отърве от два пистолета, единият от които газов, както и от наркотици, които били във возилото. Вътре обаче са открити брадви, секири и бухалки.

Чернев получил условна присъда през 2016-а за разпространение на дрога.

"Той е от тези младежи, които са гледали много криминални филми, тренират, пият анаболи и си мисли, че вече е един завършен гангстер", коментира след инцидента пред bTV комисар Ангел Бадънков - началник на отдел "Криминална полиция" в СДВР.

Той уточни, че наркодилърът карал без книжка, а номерата на автомобила били на друга кола. От МВР смятат, че е избягал именно заради това.