Дисциплинарно наказание "Порицание" е отнесъл полицай от Пазарджик, защото арестувал жена, за да й попречи да го снима с телефона си. Заповедта за това обаче, както често се случва, била издадена след изтичане на сроковете за налагане на санкция, което пък дава възможност на униформения да обжалва успешно, съобщава "Дарик".

Разпрата се разиграла в средата на февруари миналата година. Двама служители на "Охранителна полиция" започнали проверка на товарен автомобил на пазарджишкия бул. "Георги Бенковски".

След малко на място пристигнала и собственичката на камиона, повикана от шофьора да прибере машината, ако се наложи. Държала в ръка телефон, а проверяващите твърдят, че снимала с него. По нейните думи, единият й креснал "Трий всичко, което снима, ма!".

Тя показала, че няма никакви снимки. Разпоредил й да да покаже лични документи. Жената обяснила, че те са в дамската й чанта в колата, паркирана зад камиона и тръгнала натам, но била настигната от същия полицай, който я хванал за дясната ръка и й казал, че е задържана за 24 часа.

Блъснал я в патрулката и била отведена за установяване на самоличността й в Районното. БНа дамата били й съставени два акта - 200 лева за неизпълнение на полицейско разпореждане и 50 лева, че не представила документ за самоличност и след 2 часа е освободена. Втората санкция е потвърдена от съда.