Бившият заместник районен прокурор на София Мима Куцкова каза, че е виждала в сградата на прокуратурата Мартин Божанов. Куцкова бе поканена на изслушването от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Тя посочи, че е виждала Божанов да влиза в кабинета на бившия районен прокурор Невена Зартова. Това е станало на осмия етаж в сградата. Освен него, там е идвал и адвокат Велимир Атанасов, предава БТА.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва четиримата бивши заместник районни прокурори на София. Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев дойдоха на заседание на колегията, за да говорят по случая с групата около Мартин Божанов.

Четиримата бяха заместници на Невена Зартова, която подаде молба за освобождаването си като ръководител на Софийската районна прокуратура, и вече не заемат постовете си, след като и четиримата подадоха оставките си.

Преди Куцкова Борислав Георгиев заяви пред Колегията, че си спомня секретарката на Зартова да споменава, че е виждала Нотариуса в сградата на прокуратурата. 

Той беше категоричен, че не познава Мартин Божанов и никога не го е виждал. Познава само адв. Велимир Атанасов, с когото имал служебни отношения.

След убийството на Божанов е направена проверка в Софийска районна прокуратура (СРП) и така се е получил списък с 25 дела, посочи Георгиев.

Той посочи, че не е хазартна личност, не е стъпвал в казино, единствено е пускал тото.

В момента в СРП се работи спокойно, каза още Георгиев, цитиран от БТА. От друга страна в момента имало притеснение у част от колегите му да подписват постановления за повдигане на обвинение.

На изслушването присъства и адвокат Александър Червеняков, чието име бе споменато успоредно с това на апелативния прокурор Радослав Димов и във връзка с твърдения на гръцки бизнесмен. Александър Червеняков каза, че познава Димов от години.

Преди време е получил обаждане от човек, който се представил, че звъни от името на Димов. Червеняков му казал, че се познава добре с Димов и ако нещо има да му каже, може да му звънне лично. Повторно обаждане не постъпило.

След изслушването Червеняков отказа да говори с журналисти.