44-годишен мъж е задържан за убийството на съпруга на новозагорската съдийка Галя Златева. Той е с мярка за неотклонение за 72 часа, предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Срещу него са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 52-годишния мъж, наказанието в случая е от 10 до 20 затвор.

Убиецът е бил пиян по време на извършеното от него престъпление, а тестът за алкохол показал над 2 промила, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Ваня Белева.

Престъплението бе извършено през нощта на 27 октомври в денонощен магазин в близост до Общинския пазар в Нова Загора. Малко след полунощ 52-годишният мъж, съпругата му Галя Златева и дъщеря им се връщат от имен ден. До пазара срещат извършителя, с когото не се познават. Жертвата отправила забележка за това, че мъжът вдига шум. В отговор той го промушил с нож три пъти в горната част на тялото пред очите на семейството му.

Нападателят е от ромския квартал "Шести", това е второто му нападение с нож в рамките на седмица, уточни директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. В нощта срещу 21 октомври полицията се отзовали на сигнал за лежащ на улицата мъж спрободна рана. Извършителят бил задържан за 24 часа, но по-късно освободен.

Пострадалият тогава е 23-годишния Стефан Стефанов. По това време той отивал за закуска рано сутринта.

"Слизам от таксито и ме посреща с викове - ще те заколя, ще те заколя. И ме ръгна един път в дясното бедро. В следващия момент съм на земята и продължава да ме ръга", разказа младият мъж пред bTV.

"Всеки ден живея с мисълта, че синът ми живее втори живот, защото можеше да е на мястото на пострадалия снощи", казва бащата на Стефан Живко.

Стефан едва оцелява с 4 прободни рани по 6-7 см.

По данни на прокуратурата убиецът има седем присъди за кражби, нетрезво шофиране и телесни повреди. Няма данни да е с психично заболяване. Често пътувал до Франция, където работили неговите роднини.

Заради серията инциденти с него хората от Нова Загора живеят в страх.

Тази вечер от 18.30 часа в Нова Загора ще се състои протест с искане възмездие за убийството. Протестът се организира в социалните мрежи. Полицията е осигурила екипи, които да следят за опазване на обществения ред.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО