Петко Дюлгеров - обвинен за посредничеството при подкупа на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заявява, че "работи за 15 процента от сумата". Това се чува от записаните със СРС-та разговори, които бяха изслушани в съдебна зала.

Като уточнява, че може да поиска и 20 процента, Дюлгеров казва, че размерът на комисионната зависи от сложността на задачата.

Днес в Специализирания наказателен съд започна приобщаването на изготвените веществени доказателствени средства, събрани със специални разузнавателни средства. Процедурата включва прослушване на аудиозаписи и преглеждане на видеоматериали. Приобщените към делото веществени доказателствени средства са в значителен обем. Според прокуратурата, те съдържат информация, която не е класифицирана, но в значителна степен разкрива престъпната дейност на обвинените лица.

В записаните разговори Дюлгеров и строителният предприемач Александър Ваклин говорят само за забавена преписка. Интересен е фактът, че Дюлгеров никъде не назовава името на Иванчева, а ползва местоимения.

Бизнесменът Ваклин пък настоява за среща с кметицата на "Младост", но от разговора става ясно, че това не може да се случи.

В същото време Биляна Петрова заяви пред съда, че тя и Иванчева вече не издържат на целодневни заседания по процеса, защото били зле психически. Петрова разказа пред магистратите, че в килията дори били три жени и въздухът не достигал.