Доведеният син на Христо Бисеров - Ивайло Главинков, е осъдил прокуратурата да му плати обезщетение за незаконно повдигнатото му обвинение. Това съобщи вестник "Сега", като се позовава на електронното деловодство на Софийския градски съд.

Главинков беше разследван за пране на пари, укриване на данъци и нарушение на банковото законодателство, но прокуратурата прекрати делото му поради липса на доказателства. Обвинението му за нарушения на банковото законодателство отпадна, тъй като влезе в сила по-благоприятна редакция на НК.

Главинков поиска 30 хиляди лева обезщетение, но съдия Калина Анастасова му е присъдила 8 хиляди лева. Делото срещу него е образувано на 7 ноември 2013 г., обвиненията са му повдигнати седмица по-късно. Разследването е прекратено на 3 февруари 2016 г.

Решението на градския съд не е окончателно и може да бъде атакувано пред апелативния съд.

За разлика от Главинков Христо Бисеров беше пратен на съд, но оправдан на три инстанции по обвиненията за неплатени данъци за близо 26 000 лв., нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки, както и че не е отчел пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.