Иван Тодоров от ТАД груп остава зад решетките. Според магистратите той можел да въздейства на свидетели, включително и на негови служители, ако не е в ареста. От Прокуратурата подчертаха, че Тодоров е обвиняем по две тежки престъпления, за които наказанието е лишаване от свобода, има възможност да се укрие и да извърши друго престъпление. 

Собственикът на компанията се свързва с изтичането на информация от НАП. Той е обвинен в подбудителство за кибертероризъм. Тодоров, Георги Янков и Кристиян Байков бяха обвинени в организирана престъпна група с користна цел. Според прокуратурата, Тодоров е карал подчинените си да търсят уязвимост в различни сайтове, за да ги принуди да сключат договори с неговата фирма. 

Самият Тодоров обяви, че съвестта му е чиста и не е извършил престъплението, в което е обвинен. Адвокатите му поискаха да му бъде определена парична гаранция, като алтернативна възможност в размер на 20 хил. лв., колкото е на Георги Янков - друг от обвиняемите за атаката на приходната агенция. Защитата на Тодоров - адвокат Ина Лулчева и адвокат Георги Стефанов обясниха, че задържането е неправомерно, дори репресивно, няма събрани достатъчни доказателства по повдиганите му обвинения, а в събраните до този момент такива не може да се направи обосновано предположение, че Тодоров е извършител на деянието, няма как той да повлияе на разпитаните свидетели или да се укрие. Те напомниха, че Тодоров е с чисто съдебно минало. Самият подсъдим, заяви пред съда, че е с чиста съвест и не е извършил никакво престъпление.

След като чу страните, съдът остави Тодоров в ареста, като напомни, че той наистина може да повлияе на свидетелите по делото, но поясни, че няма доказателства, че може да се укрие.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд.