Бившият главен прокурор Иван Гешев се закани да съди "всеки лъжец", визирайки наследника си на поста и някои медии. Това става часове след като изпълняващият функциите на обвинител №1 Борислав Сарафов коментира пред журналисти как толкова години дейността на кръговете около Петьо Петров и Мартин Божанов е останала скрита за прокуратурата и полицията: "Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор, той е свързан и с двата кръга".

Гешев реагира на изказването му с гневно прессъобщение, изпратено до медиите:

"Досега търпях всякакви лъжи, защото бях главен прокурор и ме интерсуваше престижа на институцията, която представлявах. Оттук нататък възнамерявам да съдя всеки лъжец, независимо дали се прави на главен прокурор или е представител на някоя розово-либерална медия.

Току-що срещу мен започна поредната мръсна политическа атака. Явно политическите боклуци се уплашиха от гражданите.

Борисов натисна ENTER и Боби Истината, специалист в късия разказ, оповести "истинска" история в стил "сам си я измислих". И след това се обори сам като каза, че не разполага с никакви доказателства за твърденията си.

И още нещо - радвам се, че съм изкаран пред скобите, защото вътре в тях се намират хора, до които никога не съм искал да стоя. Все пак на снимката с Петьо Еврото видимо е Борислав Сарафов", коментира Иван Гешев.

Днес от прокуратурата съобщиха, че ще се проверяват дела, които са прекратявани, по които наказателното производство е спирано и които все още стоят нерешени. Проверката трябва да приключи до края на месеца, а констатациите по нея ще излязат малко по-късно.

Борислав Сарафов каза още, че ще се проверяват и конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и "търгуват със справедливост и правосъдие", като такива имена, по думите му, излизат във всеки един ден. Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.

По думите на изпълняващия функциите главен прокурор Софийската градска прокуратура е закъсняла с обвинението към Нотариуса.