Тестът за наркотици на шофьора, задържан в добричкото село Стефаново с рекордните 5,02 промила алкохол, също е бил положителен - отчел е наличие на амфетамин и метамфетамин, съобщи bTV.

Районният съд уважи поисканата от прокуратурата най-тежка мярка "задържане под стража" за 35-годишния шофьор. Делото се гледаше при закрити врата и журналисти не бяха допуснати.

При разпитите шофьорът е отрекъл вина и е отказал да даде повече подробности, което е негово право по НПК, каза наблюдаващият прокурор Даниел Илиев.

"Поиска от съда по-лека мярка, защото има три деца", за които да се грижи, допълни прокурорът.

 35-годишният мъж е спрян за рутинна проверка на 17 януари в с. Стефаново. Имал е неадекватно поведение - говорил е несвързано, зениците му са били уголемени, а очите - зачервени, каза още Даниел Илиев.

Съдът е взел под внимание, че става въпрос за рецидив, защото мъжът е осъждан през 2019 г. за шофирани след употреба на наркотици, а през 2023 г. - за притежание на наркотици. 

Един човек е загинал и 23-ма са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Тежките пътни инциденти са 22.

В София са станали 28 леки и седем тежки пътнотранспортни произшествия. Ранени са седем души.

От началото на годината 19 души са загинали и 385 са ранени при 307 тежки катастрофи. В сравнение с данните за същия период на миналата година не се отчита разлика в загиналите участници в движението.