Бизнесменът Евлоги Станоев, известен като Голямата Бирма, се е предал днес в Специализираната прокуратура. Той е бил придружен от адвокатката си Ина Лулчева. Информацията бе потвърдена пред Dir.bg от държавното обвинение.

В края на септември от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев и двамата му синове - Георги и Антон - така наречените Трите Бирми, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения - ресторантите "Бест" и "Везувий".

След акцията срещу Бирмите бяха атакувани и известните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, както и семействата им.

Първи за издирване от Интерпол бе обявен 35-годишният Антон Станоев. Първоначално за 28-годишния му брат Георги, станал известен с връзките си с някои от най-популярните фолк певици у нас, бе обявено, че няма данни да е избягал в чужбина, затова бе търсен само у нас.

В началото на октомври Антон Станоев се предаде в Специализираната прокуратура с адвокат, след което съдът му е наложил и постоянен арест.

Сега в неизвестност е само 28-годишният Георги - Малката Бирма.