От район "Младост" идвали много сигнали за "заключени" преписки, но никога не съм получавала сигнали за искане на пари. Получавах обаче изключително много сигнали за забавени преписки. Това заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова по повод арестите на кметицата на района Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров.

Относно това дали приема начина, по който бе арестувана Десислава Иванчева, Фандъкова заяви:

"Разбира се, че не беше приятно това, което всички видяхме. За мен обаче е много тревожна ситуацията, която е в район "Младост". Районът е вторият по големина в София, това са над 110 хил. души, които вече толкова време нямат нормално административно обслужване. Това е изключително важна задача, от която за съжаление както се вижда кметският екип абдикира, за мен е най-важно да се възстанови работата там".

Столичният кмет коментира и тиражираните в някои медии "изтекли" разговори от СРС между Иванчева и Дюлгеров, в които се споменава и нейното име.

"Веднага поисках от прокуратурата официално дали такъв разговор е имало и получих официално писмо, че такъв разговор не е имало. Очевидно е, че черната предизборна кампания започна. Искам да помоля и опонентите да говорим за решаването на проблемите в града. Кметовете се избират, за да решават проблемите на хората. С пиар можеш да издържиш няколко месеца, но хората искат реални действия", каза още тя.

По думите на Фандъкова, проблемът в "Младост" момента е, че избраният да изпълнява длъжността кмет Владимир Клисуров е подал оставка, но няма кой да я приеме.

"Информацията, която излиза не винаги е точна, защото днес ние четем навсякъде, че изпълняващия длъжността кмет е подал оставка, а всъщност оставката, която изпрати до нас е оставката му като зам.-кмет. Която може да разписана само от кмета, който е в изпълнение на своите задължение, действащия кмет, който е г-жа Иванчева", поясни Фандъкова.

Тя поясни, че се е опитала да обясни на Владимир Клисуров на среща в понеделник, че ще продължи да помага и съдейства за решаването на проблемите. По думите й от "Фейсбук" е разбрала за решението му.

"Аз не мога да освободя г-н Клисуров от длъжността му, всички сме длъжни да спазваме законите. Чета, че съм бягала от отговорност - напротив, срещам се и съм готова да помагам за решаването на проблемите", допълни Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че се надява днес г-н Клисуров да работи и от вторник ще е в платен отпуск, когато мястото ще заеме другият заместник Румен Русев.