Пловдивският районен съд върна на прокуратурата делото срещу 21-годишната Габриела Медарова заради нарушени права на защитата и обвиняемата, съобщи Радио Пловдив. Когато нарушенията бъдат отстранени, делото отново ще се гледа от съда, но вече обединено.

Срещу Медарова има 4 обвинения – за шофиране в пияно състояние и каране на кола след употреба на дрога, за нанасяне на значителни материални щети на блъснати от нея автомобили и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 15 април 21-годишната жена, която бе танцьорка в нощен клуб, блъсна с джипа на приятеля си 10 паркирани коли при жилищен комплекс "Оазис 4" в града под тепетата и избяга. След катастрофата тя бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.

Месец по-късно в нощно заведение Габриела разби носа на студентката Катя Андреева, която е предявила граждански иск за нанесени вреди за 2000 лева.

Пострадалата Катя Андреева и защитата й останаха видимо недоволни от решението на съда. Защитникът на Медарова Орлин Търновалийски заяви, че след като бъдат отстранени нарушенията, той ще иска заседанието да мине по съкратена процедура, тъй като Габриела признава всички факти и обстоятелства по делото и няма претенции за размера на гражданския иск.

Така Медарова ще може да получи присъда, намалена с една трета.

"Само един час бе престоят на открито, докато бях 2 месеца и половина в ареста. Разхождаха ни навън в клетка с размери 4 на 4. На всеки нормален човек може да се случи. Безгрешни хора няма", лаконично заяви пред журналистите бившата танцьорка.

Тя сподели още, че се е разделила с приятеля си, а заради престоя си в ареста ще трябва да повтаря първи курс.