Все още се чакат резултати от новата експертиза по делото срещу Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина преди седем години. Съдебното заседание трябваше да бъде утре, но сега се отлага за 25 октомври, съобщиха от Апелативния съд. 

На 14 юли съдът допусна нова експертиза, която да установи с по-прецизна точност ДНК сходство между убития в Борисовата градина през 2015 г. Георги Игнатов и майка му. Тази експертиза се нарича митохондриална. За да бъде направена тя ще се ползва парчето от косъм на ножа, с който е убит младежа.

Йоан Матев беше оправдан от Софийския градски съд, като делото продължи на втора инстанция след протест на прокуратурата. В момента подсъдимият е на свобода срещу подписка.

Йоан Матев е подсъдим за смъртта на Георги Игнатов, който беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. Момчето беше намушкано с нож. На записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента. Две години по-късно МВР стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството.

Миналата година Матев бе оправдан от градския съд. Според съдебния състав безспорно е доказано с косвени доказателства, че Матев е лицето, уловено от камерите. Според съда няма никакви доказателства, че Матев е държал ножа, с който е убит 15-годишният Георги Игнатов. Присъдата беше подписана с особено мнение от председателя на съдебния състав и един от членовете му.