46-годишният обвиняем за убийството на шофьора на камиона, прегазил дете в село Прилеп остава в ареста. Той заяви пред съда, че съжалява за деянието си и че не е искал да се стига до фатален край.

"Мога да кажа, че съжалявам. Не знаех, че така ще стане. Аз не исках да убия този човек. Исках да го заболи", посочи мъжът, цитиран от bTV.

Първоначално той беше сочен за дядо на загиналото дете, но впоследствие от данните по делото стана ясно, че той няма роднинска връзка с него, информира "24 часа".

46-годишният е криминално проявен и е обвинен, че умишлено е убил шофьора на камиона. 

В съдебната зала стана ясно, че водачът на камиона е починал от остра кръвозагуба и получено мозъчно сътресение вследствие на побоя. Експертизите показват, че шофьорът се е движил с не повече от 15 км/ч в населеното място, предава NOVA

Бащата и чичото на 6-годишното момче, които също бяха задържани, са разпитани и привлечени като свидетели.

До тежкия инцидент се стигна в понеделник, след като детето неочаквано изскочи пред товарен камион на натоварения път за Ришкия проход.

Тогава камионът го блъснал. Шофьорът е спрял на метри след катастрофата, но е нападнат от разгневената тълпа и убит в кабината на превозното средство.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев поиска най-тежката мярка задържане под стража:

"От събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил престъплението. Потвърждават го много свидетели. Съществува реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Няма постоянно местоживеене", каза той.

"Данните не сочат категорично, че шофьорът е починал вследствие на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи умисъл", заяви адвокатът на обвиняемия - Величка Костова.

Тя поиска домашен арест за мъжа, въпреки че той няма постоянен такъв.

За това престъпление предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор.

В кулоарите на Бургаския окръжен съд наблюдаващият прокурор по делото Ангел Георгиев разкри, че 46-годишният мъж първо нанесъл побой върху шофьора на камиона, след което го намушкал в крака с нож. Острието засегнало аортата на 57-годишния Руско Танев, вследствие на което той починал от кръвозагуба.