Установено е оръжието, с което е извършено престъплението спрямо 57-годишния шофьор на камион, блъснал смъртоносно дете в село Прилеп, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас. 

По информация на bTV това е нож с 15-сантиметрово острие, като малко по-рано окръжният прокурор Георги Чинев заяви, че именно кръвозагуба от порезна рана в прасеца е най-вероятната причина за смъртта на тираджията.

Тялото на 57-годишния водач на товарния автомобил е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас.

Образувано е досъдебно производство по случая със смъртта на шофьора на товарния камион, който вчера при катастрофа блъсна и уби шестгодишно момченце в с. Прилеп, Община Сунгурларе. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Назначени са различни експертизи. 

Извършени са множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, освидетелстване на лица, изземване на сравнителни образци, ДНК и дактилоскопия и др.

Образувано е и досъдебно производство, по което има трима задържани, съобщиха от прокуратурата в Бургас. Първоначално в ареста са били седем мъже, четирима от тях са освободени. Задържани остават бащата, вуйчото и дядото на загиналото дете.

Междувременно във връзка с инцидента на територията на община Сунгурларе се се извършва операция на полицията, чиято цел е ограничаване на евентуалното напрежение и с цел превенция на престъпността в малките населени места, противодействие на битовите престъпления и контрол върху лицата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества, добавят от ОДМВР-Бургас.

В полицейската операция участват служители от сектор "Специализирани полицейски сили" към ОД на МВР - Бургас, сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР - Бургас и Зонално жандармерийско управление, чиито бургаски екипи са подкрепени от служители на жандармерията от вътрешността на страната.

В различни населени места от Сунгурларска община - общинският център Сунгурларе и селата Лозарево, Везенково, Грозден и Славянци, екипи от споменатите структурни звена, извършват щателни проверки на лица от криминалния контингент.

Проверява се и за издирвани лица, както и за такива, нарушаващи задълженията си по Закона за движение по пътищата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотици.

Присъствието на екипите в населените места от Сунгурларска община е на ротационен принцип, като точките за проверка са мобилни и целят елемент на изненада при осъществяване на проверките, обясниха от бургаската полиция, добавя БТА.

Инцидентът стана около 15:20 часа вчера. Към мястото на инцидента се отправили близки роднини на момчето, които празнували в близост личен повод. При идването на полицейските служители 57-годишният водач на камиона е открит в кабината мъртъв.

Установено е, че са му нанесени удари с юмруци, както и прободна рана в областта на левия крак. Мъжът е починал от кръвозагуба. Той е от Варна.

Работата по случая продължава.