Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на 26-годишния Викторио Александров, който в понеделник застреля 23-годишната си приятелка Дарина Министерски и 12-месечната им дъщеричка Никол, след което направи бутафорен опит за самоубийство.

Младият мъж бе доведен окован в съдебната зала и по джапанки, а на главата му имаше лепенка. Той не скри лицето си от журналистите, изпълнили коридорите на Съдебната палата, но запази пълно мълчание и не отговори на нито един от зададените му въпроси. Родителите му Детелин и Лидия Александрови също бяха дошли, за да подкрепят сина си. 

Прокуратурата, която повдигна три обвинения срещу Александров - за убийството на приятелката му, за убийството на рождена дъщеря и за принуда срещу таксиметровия шофьор, когото отвлече, поиска от магистратите да наложат най-тежката мярка за неотклонение. 

Адвокатката на 26-годишния обвиняем Елисавета Иванова пък настоя да му бъде направена комплексна психологическа експертиза, която да установи в какво състояние е бил той, когато е извършил жестоките престъпления.

Заседанието продължава. Очаква се решението на градските магистрати.