Окръжният съд в Сливен остави в ареста 24-годишният шофьор на камион, който уби 23-годишна жена на АМ "Тракия" и рани още две нейни спътнички, предаде  bTV. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал авариралата кола с бургаска регистрация, която е спукала гума.

Инцидентът стана на 27 септември около 23 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София. Пробата за наркотици веднага след инцидента е показала наличие на метамфетамини.

Мъжът отрече в съда да е бил дрогиран зад волана и заяви, че никога в живота си не е взимал дрога.

Защитата поиска за шофьора по-лека мярка - домашен арест, защото бил с диагноза страхова невроза и имал клаустрофобия, която може да се засили в ареста. Приложен беше и медицински документ за заболяването.

Близки на обвиняемия казаха, че той е пиел хапчета заради страховата невроза, но, по думите на обвиняемия, във фаталния ден той не е взел лекарството.

Защитата очаква резултатите от кръвните проби да покажат, че клиентът му не е бил дрогиран.

От Прокуратурата аргументираха искането за постоянен арест с множеството наказания на пътя и опасността шофьорът да се укрие, след като е извършил такова тежко престъпление.

Според защитата веднага след инцидента, шофьорът се опитал да помогне на момичетата.

Досега шофьорът е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Пет от нарушенията му са за превишена скорост.