Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу турския шофьор Гьокхан Кахриман, който през май предизвика тежка катастрофа с градски автобус по магистрала "Тракия", в района на софийското село Лозен. След инцидента почина един от пътниците, а други шестима бяха ранени.

Турчинът е предаден на съда за това, че на 23.05.2018 година, около 07.10 часа, в района между 3-ти и 4-ти километър на магистралата, по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице и средни телесни повреди на още шестима души. Пътното произшествие е настъпило, след като шофьорът на камиона не спазил правилата за съобразяване на скоростта и дистанция и ударил в задната част движещия се пред него автобус. От удара той напуснал пътното платно и се преобърнал в канавката, се казва в съобщението на прокуратурата.

Снимка: Булфото

В него се уточнява, че при инцидента седем от пътниците са претърпели различни травматични увреждания по телата и крайниците, като най-тежко пострадалият е получил тежка съчетана черепно-мозъчна и гръдна травма и въпреки усилията на лекарите е починал в болница на  20 юни.

Ако бъде признат за виновен, Гьокхан Кахриман може да получи наказание "лишаване от свобода" от 3 до 15 години.

Разследването по делото е проведено изключително интензивно и е приключило за по-малко от три месеца от настъпване на произшествието, подчертаха от държавното обвинение.