Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Господин Вълев, по известен като Динко от Ямбол. 36-годишният мъж, станал известен като "ловеца на мигранти", беше задържан в неделя от полицията в Несебър, след като сам пусна видеоклип в социалните мрежи как удря просяк и плюе по него, докато го разобличава, че симулира физически увреждания, за да получава пари с просия пред хипермаркет в село Равда.

Динко Вълев трябваше да бъде освободен от ареста тази сутрин, но мярката му за задържане бе увеличена от 24 на 72 часа. Освен това прокуратурата му повдигна две обвинения - за принуда, за което може да получи наказание до 6 години затвор и пробация, както и обвинение за хулиганство. Наказанието за второто обвинение е до 2 години затвор.

"Това деяние е изключително цинично, с изключителна дързост, с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Позволих си да прочета коментарите в социалните мрежи - голяма част от обществото възприема това поведение, но не считам, че така биха могли да бъдат разрешавани каквито и да било спорове. Като свидетел на този вид деяние, същият би могъл да сигнализира правоохранителните органи", каза ръководителят на районната прокуратура в Бургас Мария Маркова, цитирана от БНТ.

Динко Вълев, към момента, е с висящи производства по различни криминални прояви.

"За същия от криминалистичната справка се установява доста престъпна деятелност, но за голяма част от деянията, за съжаление, към момента, са висящи производства. По-голямата част от деянията, извършени от него, са от частно-правен характер, по-скоро се касаят за леки телесни увреждания", обясни ръководителят на районната прокуратура в Бургас.

Лицето, което е просело, няма сериозни наранявания, единствено изпитаната болка и страдание от шамарите, посочи още Маркова.