Софийския районен съд даде ход на дело срещу Георги Семерджиев за използване на фалшива шофьорска книжка. Разпоредителното заседание продължи само 15 минути.

Според обвинението, около полунощ на 14 февруари 2022 г., на кръстовището на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев" в София, Семерджиев съзнателно се е ползвал от неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той е бил спрян за проверка от полицията и им е представил фалшивата шофьорска книжка.

Това се случва само няколко месеца преди да причини фаталната катастрофа на булевард "Черни връх", при която загинаха две момичета.

Съдебният състав реши днес, че по делото трябва да бъде назначена експертиза, която да установи дали швейцарската шофьорска книжка, с която е установено, че Георги Семерджиев е шофирал, е фалшива.

Следващото съдебно заседание е на 29 септември като предстоят разпити на свидетели. Тогава се очаква да станат ясни резултатите от експертизата. За същата дата са призовани и свидетели.

Ден преди това съдът ще гледа делото за катастрофата на бул. "Черни връх" на втора инстанция. През април Софийският градски съд го осъди на 20 години затвор, но той обжалва присъдата.