Бившият кметски наместник на трънското село Горочевци Пеко Миланов отива на съд заради убийството на своя съсед Рангел Рангелов, съобщиха от прокуратурата. Престъплението е извършено на 28 април 2017 година, а обвинението срещу бившия местен управник е за убийство и за незаконно държане на боеприпаси.

Обвиняемият и неговата жертва били съседи, често пиели заедно, спорели и се карали. В деня на убийството Пеко Миланов обвинил съседа си, че иска да го отрови с ракия, но вечерта отново седнали заедно да се почерпят в дома на Рангелов.

В един момент Миланов излязъл от къщата, върнал се с насочена към съседа си ловна пушка и докато Рангелов разговарял по телефона с техен общ познат, стрелял три пъти в него.

После натоварил трупа в автомобила на жертвата и го откарал в гориста местност, където го изхвърлил недалеч от колата. Върнал се в дома на убития и заличил следите от кръв, измил пода и в собствената си къща, а пушката изхвърлил в камион, извозващ дървен материал.

За изчезването на Рангелов бил подаден сигнал на телефон 112 и в РУ на МВР в Трън. В хода на разследването Пеко Миланов е бил задържан, а впоследствие е бил открит и трупът на Рангел.